Betonlook

De trend van nu is de betonlook, waarbij het effect van betonnen wanden wordt gecreëerd. Deze toepassing is verrassend mooi en toepasbaar in diverse ruimtes. Betonlook is in meerdere kleuren verkrijgbaar.
Het maken van betonlook is zeer arbeidsintensief en valt daardoor in een hogere prijsklasse. Het resultaat is daarentegen verbluffend en uniek.

Raapwerk

Raapwerk omvat het waterpas en haaks uitvlakken van ruwe oppervlakten. Ruwe en scheven ondergronden worden met gips, wat vochtregulerend werkt, glad en strak gemaakt. Raapwerk vormt de basis voor tegelwerk, behang, sierpleister of verf. MD Stukadoors staat bekend om zijn professionele en strakke afwerking.

Buitenwerk

Op het gebied van buitenwerk zijn er diverse mogelijkheden. Gevels, plinten en tuinmuren kunnen worden afgewerkt met een raaplaag , waarna ze bijvoorbeeld afgewerkt worden met een sierpleister. Buiten stucwerk kan zo een verweerde muur weer omtoveren tot een sterkere en mooie muur.

Schuurwerk

Schuurwerk is een afwerking met fijne zandkorrels erin. De schurende, ronddraaiende bewegingen bepalen het uiterlijk. Schuurwerk oogt vaak klassiek en geeft de ruimte een warme uitstraling. Hier wordt een eigen handschrift en stijl tot uiting gebracht: van de traditionele ‘achtjes’ tot wild schuurwerk.

Ornamenten

Ornamenten dienen ter decoratie van o.a. plafonds. Ze zorgen voor de finishing touch in uw woning en zijn er zowel voor een moderne als een klassieke inrichting. De meeste ornamenten worden machinaal vervaardigd en zijn in allerlei stijlen en maten verkrijgbaar.

Sierlijsten

Sierlijsten geven een mooie en chique uitstraling aan het plafond in de woonruimte. Sierlijsten creëren een  mooie overgang tussen wand en plafond. Er zijn verschillende sierlijsten, van klassiek tot modern. Lijsten met een holle hoek, dubbele holle hoek of platte plinten. MD Stukadoors trekt alle lijsten uit de hand.

Pleisterwerk

Pleisterwerk, ook wel glad stucwerk genoemd, is een zeer strakke afwerking van wand of plafond. Er wordt een gipslaag aangebracht welke glad en strak wordt afgewerkt. Als laatste dient de wand en/of het plafond nog gesausd te worden. Pleisterwerk oogt strak, stijlvol en fris in uw ruimte.

Sierpleister

Sierpleister is een sterke afwerking op basis van kunsthars vermengd met granietkorrels. De kans op beschadigingen wordt hierdoor aanzienlijk gereduceerd. Er zijn verschillende soorten sierpleister, denk bijvoorbeeld aan spachtelputz, finiputz en schuurspachtel. Het verschil zit in de dikte van de korrel en de manier van aanbrengen. Het kleurenassortiment is oneindig, iedere gewenste kleur is mogelijk.